Nødhjelpsland

Nødhjelpsland

Moldova

Vi har sendt jevnlige biler til Moldova og pastor Doru Cirdei siden år 2000. Pastor Doru driver et stort menighetsarbeid, bibelskole, suppestasjoner, systue og barnelandsby som heter Bethany Christian Center. Det var en liten russisk sommerskole med ti like hus som ligger utenfor hovedstaden Chisinau. Denne gamle russiske sommerskolen er gjort om til en barnelandsby. Her bor det 120 barn (12 barn i hvert hus) som har fått både en mamma og en pappa. Det er frivillige menn og kvinner i menigheten til Doru som har dedikert ivet sitt til å hjelpe foreldreløse gatebarn til et bedre liv. Barna får alt det barn trenger av omsorg, kjærlighet og oppmerksomhet, som igjen gjør at de blir nyttige samfunnsborgere. Visjon Norge har samlet inn store pengesummer gjennom alle disse årene. Dette er penger som er blitt brukt til blant annet til å bygge både skole og utbedre husene på Bethany Christian Center. 

Georgia

Inga og Paata er våre kontaker i Georgia. De ble frelst i 1992 under en møtekampanje som Jan Hanvold og VBC hadde i Tver, en by ca. femten mil nord for Moskva. Inga og Paata er halvt Georgisk og Russisk, og de kjente med én gang at de ville tilbake til Georgia og sette i gang et arbeid blant gatebarn der. Visjon Norge har hjulpet dem i gang med arbeidet, og siden 2005 har vi sendt ca. to containere med mat og klær i året. Inga og Paata jobber ut fra sin menighet i Tbilisi hvor Mamuka er pastor.

Visjon Norge har betalt det nye menighetslokalet der og det er allerede for lite. Vi har også satt i stand alle dusjer, toaletter, matsalen og fjernvarmeanlegget på barnehjemmet i Tbilisi. Vi sender månedlig ned penger som går til mat på barnhjemmet og mat til fire suppestasjoner. Inga og Paata er daglig tilstede på suppestasjonen i Tbilisi for å sørge for at barna får mat, samt at de hjelper dem med klær og integrering i skole. De andre suppestasjonene ligger i Zugdidi (på grensen til Abkashia), Bathumi (på grensen til Tyrkia) og Gori, som ble bombet da det brøt ut krig høsten i 2008. 

Bulgaria

Vi har fått en solid kontakt gjennom pastor "Jimmy", som driver en oppegående menighet i Stara Zagara. Byen ligger ca. tre timers kjøretur øst for Sofia. De arbeider mye blant sigøynere og har ukentlige møter og hjelpearbeid blant sigøynermenighetene over hele Bulgaria. Pastor "Jimmy" er hovedkoordinator for ca. 600 sigøynermenigheter.  Vårt arbeid sammen med pastor "Jimmy" er, og vil bli til enda større velsignelse for de fattige i Bulgaria. 

Estland

Vår viktigste kontakt i Estland er Anatoly Plyushko. En herlig enfoldig mann som vi har samarbeidet med i over tyve år. Han driver suppestasjoner, fritidssenter og hjelper de utslåtte og statsløse Russerne i området rundt den russiske grensen i Estland. Anatoly får hver eneste måned en sending med mat, klær og diverse utstyr som kommer de fattige til gode. Vi har også et godt og nært samarbeid med pastor Maksim i Sillamä. Han driver en liten menighet der, hvor Visjon Norge har betalt menighetshuset. De ekspanderer og gjør et fantastisk arbeid med suppestasjoner og hjelp til mennesker som har store handicapproblemer. Det meste av rullestoler, sykesenger og annet utstyr blir nettopp sendt hit til Sillamä.

Albania

Misjonær Unni Thorsen startet opp et arbeid i Shkodr for ca. 10 år siden. Hun hadde kun vært frelst i tre år da hun fikk på sitt hjerte at hun skulle sette i gang et arbeid her. Hun fikk etterhvert med seg Koli Puka, som i dag fungerer som pastor. Han og Unni driver menighetsarbeid og hjelp til de fattige i et ganske så tungt og dominerende muslimsk område. Vi får månedlige rapporter om at arbeidet går fremover og at folk blir frelst. 

Afrika

Vi sender ca. 25 tonn hver tredje måned til Kenya og Kongo. Klærne vi sender er presset i store "baller", som veier ca. 500 kg pr. ball. Dette er klær som fattige familer får og selger på det åpne markedet. Dette gjør at de kan forsørge familien, samt at de selv har klær og mat til enhver tid. Vi startet med dette arbeidet i 2007. Vi vil øke våre sendinger til Afrika, men da trenger vi enda mer hjelp fra våre støttepartnere i Norge.