Svenske pinse-leder i fem programmerNORGES-BESØK: Daniel Alm i Studio 3 i Drammen. Lederen av den svenske pinse-bevegelsen kommer snart på TV Vision Sverige.

Svenske pinse-leder i fem programmer

Daniel Alm, leder av den svenske pinse-bevegelsen, har vært på Norgesbesøk. Anledningen var å spille inn fem programmer for TV Vision Sverige, søsterkanal til TV Visjon Norge. Opptakene skjedde ved Visjon Norges hovedkvarter i Drammen. Og Daniel Alm var begeistret over de faciliteter som møtte ham - og at han fikk være med på programmene.

Det var Jonatan Svensson som var programleder. Og de fem programmene var en del av hans "LoveRevival"- konsept.

Svensson, som til daglig er en av tre pastorer ved Pingst-kyrkan i Uddevalla, har gjort langt over 50 programmer nå av samme formatet.

Daniel Alm er altså den siste i rekken av samtale-partnere i denne serien. Da de to gjorde opptakene her om dagen var de også begge med i samme kvelds direkte-sending på TV Vision Sverige.

Alm og Svensson fant også tid til å være med noen minutter på Studio Direkte, kveldssendingen på TV Visjon Norge.

Fersk i sjefs-stolen

Danel Alm er relativt ny som leder av den svenske pinsebevegelsen, eller "Fria församlingar i samverkan" som det heter på svensk.

- Jeg har vært leder et års tid, men jeg var lenge nestleder, så sånn sett har jeg gått en god skole og gikk ganske skolert inn i rollen, forteller Daniel Alm

"Pingst" i Sverige består av vel 500 forsamlinger og med over 80 000 medlemmer. "Pingst" er først og fremst en støtte og hjelp for Sveriges egne menigheter, men har også et godt samarbeid med sine norske venner.

- Jeg synes det er flott at TV Vision Sverige er på luften. Alle muligheter til å spre evangeliet er jo en god ting, og at TV Vision Sverige også ser seg i stand til å ta den oppgaven synes jeg er fint, sier Daniel Alm.

Er også pastor

Han er født i desember 1971 og er i tillegg til sin gjerning som Pingst-leder også pastor i Pingstkyrkan Västerås, en times tid fra Stockholm. 

Han har i tillegg vært forstander i to forskjellige meningheter andre steder i Sverige.

Programmene med Daniel Alm kommer snart på TV Vision Sverige. Følg med på på programtablået, eller annen type eksponering på kanalen.

 
07. mars 2017