Gjør som David, og drikker av kildenTØRST: Svein Lindset gjør som David i Bibelen og legger seg på alle fire og drikker fra samme kilde.

Gjør som David, og drikker av kilden

Svein Lindset er et kjent ansikt på TV Visjon Norge. For et par uker siden fulgte han Bibelens skrifter da han la seg på alle fire og drakk fra den samme kilden som David. Det var i området der David skar kappen av Saul og du finner historien i 1. Samuels bok 24. Svein Lindset er bønneleder på Visjon Norge og ligger ikke på latsiden i det å stå best mulig rustet i sin tjeneste.

Svein Lindset var i Israel for andre gang og valgte å følge Bibelens skrifter for nye og annerledes opplevelser. Også kona Miriam satte pris på reisen, hun var der for første gang.

De to er noen av de mest aktive på TV Visjon Norge på kveldstid, som regel på Callcenteret. Det handler mest om bønn. Behovene er omfattende hver kveld på en Studio Direkte-sending. Bønnetimen, som ofte blir sendt mellom kl. 22 og 23.00, har så mange lapper med forbønns-ønsker at man sjelden kommer i mål med å få lest opp alt.

Og en gang i blant er det altså viktig at Miriam og Svein selv er ute for å få påfyll til å stå i en såpass viktig tjeneste på Visjon Norge.

I disse dager, fra 1. til 5. mai er Svein på den store bønnekonferansen på Karmøy i regi av Troens Ord. Og han har også tilbakelagt en tid under en annen bønnekonferanse i regi av "Ungdom i oppdrag", på Grimerud gård på Stange.

- Vannet skal bli sunt

Men tilbake til Israel-turen og vannkilden han og David drakk fra. Den ligger ikke langt fra Ein Ghedi, stedet som alltid har åpningsmøtet under Løvhyttefesten, en begivenhet som sendes på TV Visjon Norge hvert år. Her, ved Dødehavet, men oppe i berget, tales det om vann og trær og legedom.

- Elvene skal bli så fylt at det vil renne ned i Dødehavet. Og deretter skal vannet der bli sunt. Det vil si ferskt, sier Svein Lindset ivrig.

Ekteparet Lindset besøkte også tabernakelet laget i sin naturlige størrelse. Det finnes ikke langt fra feriebyen Eilat.

Israel-tur som berører

- Som bønneleder er det viktig å få med seg slike sterke inntrykk når man er i Israel, sier Svein. - Vi står jo med Israel, men det å være der og oppdage disse stedene som vi gjorde nå fører til at man også ser Bibelen med nye øyne. Vi fulgte jo spesielt Det gamle testamentet denne gang. Og han fortsetter.

- Det berører meg å være Israel. Og ikke bare meg - og Miriam. Vi møter jo på folk i samme ærend som oss, og det er mange blanke øyne å se inn i. Folk blir berørt, sier Svein Lindset.

- Jeg trodde ikke at denne siste turen ville berøre meg så hardt, sier Svein som anbefaler alle å lese og proklamere Kanans grenser (4. Mosebok kapittel 34.)

Snart er de på plass på Callcenteret igjen, i tjeneste for TV Visjon Norge.

 
01. mars 2017